Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörü Cihan Güç tarafından çalışmalarına devam eden Merve Akan ve Sefa Akan kardeşler geleceğin milli atletleri olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri derecelerle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Akan kardeşler son olarak Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Turkcell U16 Salon Atletizm Festivali’nde sırıkla atlama kategorisinde Türkiye ikincisi olarak başarılarına bir yenisini daha eklediler.

Türkiye’nin en geniş katılımlı salon organizasyonu olan ve Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen U16 Salon Atletizm Festivali’nde ferdi klasmanda mücadele eden Merve Akan 2.50’lik derecesi ile gümüş madalyanın sahibi olurken, yine aynı klasmanda mücadele eden Sefa Akan ise 2.20’lik derecesi ile gümüş madalya kazanan Karaman’lı sporcular oldular.

Merve ve Sefa Akan kardeşleri başarılarından dolayı tebrik eden Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve en geniş katılımlı salon organizasyonu olan Turkcell U16 Salon Atletizm Festivali’nde 10 branşta toplam 40 ayrı madalya yarışmasının yapıldığı müsabakalarda dereceye girerek gümüş madalyanın sahibi olan sporcularımız Sefa ve Merve Akan kardeşleri başarılarından dolayı kutluyorum. Başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızı ve antrenörleri Cihan Güç’ü tebrik ediyor, sporcumuza spor yaşamında başarılar diliyorum.”