Türkiye Basketbol Federasyonu alt yapı faaliyetleri programında yer alan ve Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen U14 Kızlar Bölge Şampiyonası KMÜ Spor Salonu’nda oynanan son gün karşılaşmalarının ardından sona erdi. Son gün 2 karşılaşmanın oynandığı müsabakalarda ilk maç Konya Basket Spor ile Kayseri Basketbol Spor arasında oynandı. Sadettin Baycan’ın yönettiği maçta Kayseri Basketbol Spor rakibini 43-19 yenerek bir üst tura çıkan takım oldu. Hasan Bora Aksu’nun yönettiği ikinci maçta ise Mersin BŞB ile Mersin Akdeniz Spor arasında oynandı. Heyecan dolu geçen maçta Mersin BŞB rakibi Mersin Akdeniz Spor’u 62-31 yenerek bir üst tura çıkan ikinci takım oldu.

U14 Kızlar 4. Bölge Bölge Şampiyonası sonunda KKTC ve Samandağ Rüzgar Spor gruplarından direk bir üst tura çıkarken, Kayseri Basketbol Spor ve Mersin BŞB oynadıkları ikincilik maçı sonunda bir üst tura çıkan isimler oldu.

Müsabakalar sonunda bir üst tura çıkan takımları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “İlimizde düzenlenen U14 Kızlar 4. Bölge Şampiyonası müsabakaları bugün oynanan maçların ardından sona erdi. Öncelikle tüm takımlarımıza ortaya koymuş oldukları centilmenlik ve fair play ruhundan dolayı teşekkür ediyorum. Gruplarından çıkan takımlarımızı kutluyor, bir üst turda başarılar diliyorum.”